ОСТАННІ НОВИНИ

У Telegram українцям пропонують за гроші виходити на мітинги-провокації, – ГУР

Наталя Дуляба

|

Через анонімні Telegram-канали шукають людей, які готові за гроші вийти на мітинги-провокації в Україні. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

У розвідці кажуть, що проплачені «мітинги» хочуть влаштувати для того, щоб дискредитувати військово-політичне керівництво України, зокрема спецслужби. Такі збіговиська планують зібрати в Києві, Одесі, Дніпрі та інших обласних центрах.

Тих, хто готовий за гроші прийти на такий захід, просять знімати фото та відео з провокативних акцій, аби створити «картинку» з метою суспільної поляризації та напруги всередині України.

«Воєнна розвідка застерігає громадян України від участі у шкідливих для національної безпеки заходах. Будьмо пильними, мудрими й міцними», – наголошують у ГУР.

Оскільки охочих «мітингувати» за гроші шукають через анонімні Telegram-канали, у ГУР наразі не кажуть, хто саме стоїть за підготовкою цих провокацій. Втім не виключено, що до цього може докладатися Росія.

Як відомо, російські спецслужби, зокрема ФСБ та ГРУ, регулярно використовують Telegram не лише поширення пропаганди, а й для безпосереднього вербування агентів в Україні.

Після викриття українські правоохоронці вже неодноразово повідомляли, що громадяни, ласі до легкого заробітку, йдуть на співпрацю з росіянами і стають корегувальниками вогню, палять залізничні об’єкти, автівки військових та волонтерів, зливають військові локації та місця розташування Сил оборони тощо.

Нагадаємо, в Україні вже заборонили використовувати на службових пристроях російський месенджер Telegram працівникам органів державної влади, військовим, силовикам та операторам критичної інфраструктури.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *