ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський очікує на запрошення України до НАТО в міжнародно визнаних кордонах

Маркіян Рой

|

Президент Володимир Зеленський очікує, що партнери нададуть Україні запрошення на вступ до НАТО у міжнародно визнаних кордонах. Про це президент розповів під час спілкування з журналістами у понеділок, повідомляє Європейська правда.

Президент наголосив, що «який би шлях у нас не був», юридично «ніхто визнавати окуповані території територіями інших держав не буде».

«Друге, чому я наголошую на запрошенні? Тому що воно дається країні в міжнародно визнаних кордонах. І це для мене принципова річ: отримати запрошення під час війни…  Це не просто запрошення, а запрошення, поки війна ще не закінчилася», – заявив глава держави.

Стосовно того, на яких умовах відбуватиметься вступ України та скільки триватиме процес, президент сказав, що це вже питання дипломатії. «Можуть бути різні формати», – зазначив Зеленський.

Він окремо зазначив, що Україна не обговорює отримання членства у НАТО в обмін на окуповані території.

«Ми не обговорюємо це. Але вважаю, що ці вкиди в медіа не випадкові. Мабуть, такі думки у деяких партнерів можуть бути. Тому напряму вони не комунікують це питання зі мною, але через медіа, зрозуміло, перевіряють його градус. Думаю, тут усе залежить від суспільства України», – сказав глава держави.

Як повідомляв Львівський портал, питання вступу України в НАТО є першим пунктом плану перемоги України, який публічно представив Володимир Зеленський.

За словами президента, отримати запрошення до НАТО Україна має зараз, а на повноцінне членство потрібен буде час. Втім така модель, каже Зеленський, посилює не лише Україну, а весь Північноатлантичний альянс.

Крім того, новопризначений генсек НАТО Марк Рюттю заявив, що Україна може стати 33 чи 34 членом Північноатлантичного альянсу, який зараз налічує 32 членів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *