ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові нейрохірурги поставили на ноги хлопця, який на мотоциклі потрапив у ДТП і пошкодив хребет

Маркіян Рой

|

Нейрохірурги з дитячої лікарні Святого Миколая у Львові успішно прооперували 17-річного Тараса, який пошкодив хребет у мотокатастрофі. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Студент ліцею Тарас – сирота. Після смерті батьків його та брата взяла під опіку тітка, яка має трьох власних дітей. Тарас любить футбол, але найбільше його захоплення – мотоцикли. Нещасний випадок з юнаком трапився цьогоріч у липні. Він їхав на мотоциклі, втратив кермування, зʼїхав із дороги та перекинувся. В результаті – переломи хребта і ребер, черепно-мозкова травма та інші множинні ушкодження.

Хлопця госпіталізували до лікарні святого Миколая. Через защемлення спинномозкового каналу Тарас не відчував ніг. Зарадити могла лише операція зі встановлення спеціальної конструкції – набору імплантів для стабілізації хребта. Вартість такого – 100 тисяч гривень. Це непідйомна сума для багатодітної прийомної родини Тараса. На щастя, допомогти зголосилися доброчинці. Благодійний фонд «Запорука», за підтримки платформи dobro.ua Рятівне втручання виконали нейрохірурги лікарні святого Миколая – Тарас Микитин та Юрій Кузьмінський. Їм потрібно було замінити зламаний у попереку хребець та звільнити затиснений спинний мозок. Операція тривала 4 години і минула успішно. Вже на наступний день з юнаком почали займатися фізичні терапевти і він зробив перші після ДТП кроки. А вже на 5-ту добу Тараса виписали зі стаціонару. Додому він пішов своїми ногами.

«Хлопець народився у сорочці. Перше, що він спитав нас, коли ми його госпіталізували – коли знову зможе піти грати у футбол. Але зі своєю травмою він навіть ходити не зміг би. Від імені всієї нашої медичної команди дякую фонду «Запорука», благодійній платформі dobro.ua за те, що так швидко відгукнулися і допомогли нам поставити Тараса на ноги. А також ГО «Синергія+» за найбільший внесок і допомогу у закритті збору», – каже нейрохірург дитячої лікарні святого Миколая Тарас Микитин.

А 17-річний Тарас наразі не планує сідати за кермо мотоцикла. Каже, що поки їздитиме на велосипеді. Найголовніше, що він знову ходить і згодом, після остаточного відновлення, зможе навіть грати у футбол.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *