ОСТАННІ НОВИНИ

США в наступні місяці даватимуть «великі» пакети допомоги, – Зеленський

Олег Дерев'янко

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що США в найближчі місяці будуть виділяти Україні «великі» пакети військової допомоги відповідно до одного з пунктів плану перемоги. Про це він сказав в інтерв’ю в етері телемарафону 18 жовтня, пише Європейська правда.

Глава держави, говорячи про обговорення плану перемоги зі США, згадав нещодавню розмову з президентом Джо Байденом.

«Ми отримали пакет на пів мільярда (доларів, – ред.), а також домовились – це також є частиною плану (перемоги, – ред.), – що ми будемо отримувати дуже швидко зараз, раз на два-три тижні, пакет, який буде посилювати нашу армію», – додав він.

Зеленський уточнив, що з міркувань безпеки не може розголошувати точної інформації про обсяги цієї допомоги.

«Пакети, я думаю, будуть великі: від пів мільярда до 750 мільйонів. Я думаю, це буде достатньо швидкий процес. Це для нас дуже важливо, щоб у найближчі місяці, на що розрахований план перемоги, жовтень-грудень, максимально посилити Україну», – зазначив президент.

Як повідомляв Львівський портал, президент США Джо Байден у середу, 16 жовтня, поговорив телефоном з українським візаві Володимиром Зеленським і оголосив надання нового пакета військової допомоги на 425 мільйонів доларів.

До нового пакета військової допомоги США входять додаткові засоби протиповітряної оборони, боєприпаси класу «повітря-земля», бронетехніка та «вкрай важливі боєприпаси для задоволення нагальних потреб України».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, Telegram/Володимир Зеленський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *