ОСТАННІ НОВИНИ

Російському генералу, який планував захопити Київ «за три дні», повідомили про підозру

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби заочно повідомили про підозру генерал-майору Володимиру Селіверстову, екскомандиру 106 повітряно-десантної дивізії збройних сил рф, який командував операцією «Київ за три дні». Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

На початку повномасштабної війни посадовець командував операцією із захоплення Києва з північно-західного напрямку.

За планом російського генштабу 24 лютого 2022 року десантні підрозділи Селіверстова мали взяти під контроль аеродром у Гостомелі з подальшою окупацією всього селища.

Інше угруповання військ зі складу дивізії фігуранта отримало наказ на захоплення Вишневого – ще одного населеного пункту передмістя столиці України.

У разі успішного виконання завдань окупанти планували закріпитися в окупованих районах, створивши плацдарм для подальшого наступу на Київ.

Після підходу основних сил окупаційних угруповань рф рашисти мали штурмувати столицю України й сподівалися її захопити.

Утім, українські воїни зірвали ворожі наміри. Спочатку вони оточили та знищили значну частину угруповання Селіверстова під час боїв за Гостомель.

Потім захисники України знищили штаб окупантів у Бучанському районі, де перебував російський генерал разом з усім командним складом його дивізії.

Тоді Селіверстов та його заступники отримали тяжкі поранення, після чого було віддано наказ на «евакуацію» ворожого угруповання.

Слідчі заочно повідомили Селіверстову про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Йому загрожує від 10 до 15 років тюрми.

Тривають комплексні заходи, щоб знайти й покарати воєнного злочинця країни-агресора.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Wikipedia

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *