ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепку Ірину Кормишкіну підозрюють у незаконному збагаченні на 20 мільйонів гривень

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці підозрюють у незаконному збагаченні чинну нардепку України Ірину Кормишкіну (раніше – Аллахвердієва) на понад 20 мільйонів гривень. Про це повідомляє Львівський портал.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), слідством встановлено, що у 2021-2022 роках народна обраниця набула у власність активи, які на понад 20 мільйонів гривень перевищують офіційні доходи та заощадження за цей період.

За отримані як необґрунтовані активи грошові кошти в подальшому нардепкою України через юридичну особу придбано будинок поблизу Одеси, у якому вона проживає.

Відтак, правоохоронці повідомили про підозру депутатці та її дії кваліфікували за ст. 368-5 КК України (незаконне збагачення). Санкція статті передбачає покарання до десяти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як пише Українська правда, йдеться про обраницю від партії «Слуга народу» Ірину Аллахвердієву (теперішнє прізвище – Кормишкіна).

Зокрема, у листопаді 2022 року Вищий антикорупційний суд зобов’язав генпрокурора Андрія Костіна відкрити кримінальне провадження стосовно можливого незаконного збагачення Ірини Аллахвердієвої.

Як тоді повідомлялося, Аллахвердієва отримала в подарунок 14,4 мільйонів гривень. До цього їй подарували ще 5,3 мільйонів гривень та швейцарський годинник Defy Midnight за 310 тисяч гривень, інкрустований 11 білими діамантами. Дарувальником був її батько, але з відкритих даних ніяк не випливає, що його офіційні доходи дозволяли йому робити такі подарунки. 

Фото: Facebook Ірини Кормишкіної

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *