ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський представив план перемоги прем'єрці Італії Мелоні

Олег Дерев'янко

|

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні та представив їй план перемоги України. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Глава держави представив план перемоги та подякував Мелоні й команді італійського уряду за увагу до плану, його пунктів та української стратегії.

Під час зустрічі докладно обговорили всі аспекти плану перемоги. Президент також розповів про роботу з усіма іншими партнерами.

«Головне – це посилити позиції України та відносини з нашими найближчими партнерами таким чином, щоб ми створили необхідні умови, необхідну справедливу атмосферу для чесної дипломатії», – сказав він.

Зеленський і Мелоні домовилися далі працювати на рівні команд, щоб якнайшвидше створити умови для миру.

«Мета нашої підтримки полягає в тому, щоб поставити Україну в найкращі умови для того, щоб вона сіла за стіл переговорів про мир. Мир, як я вже неодноразово говорила, не може означати капітуляцію, як багато хто боягузливо пропонує», – наголосила голова Ради міністрів Італії.

Серед основних тем переговорів також були підготовка до засідання Європейської ради та рішення щодо російських активів, розвиток глобальної ситуації та найближчі політичні перспективи у країнах-партнерах.

Президент розповів про обстановку на фронті й загальну ситуацію у війні, а також подякував Італії за безпекову допомогу, зокрема за системи ППО. Лідери обговорили підготовку нового пакета підтримки.

«Ми приділили сьогодні особливу увагу економічному пункту нашого плану перемоги – це те, що стосується спеціальних економічних можливостей в Україні та критичних ресурсів, які точно не мають опинитися під російським контролем», – додав Володимир Зеленський.

Крім того, у фокусі переговорів – підготовка конференції з відновлення України, яку проведуть 2025 року в Римі. Джорджа Мелоні оголосила, що вона відбудеться 10–11 липня.

Як повідомляв Львівський портал, радник голови Офісу президента Сергій Лещенко зазначав, що ключовим моментом плану перемоги є отримання дозволу від міжнародних партнерів, зокрема США, на удари по військових об’єктах на території росії.

Зеленський підкреслив, що повноцінна реалізація плану перемоги можлива лише за умов рішучої підтримки з боку союзників.

Серед основних аспектів плану, за даними журналістів, – продовження міжнародної допомоги для України, а також гарантії безпеки для України, що нагадують 5 статтю НАТО, однак про власне вступ до Альянсу не згадується. Проте керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зазначив, що запрошення України в НАТО є частиною плану перемоги. План також передбачає продовження наступальних дій у Курській області.

На зустрічах із віцепрезиденткою США Камалою Гарріс та президентом Джо Байденом Зеленський представив ключові моменти цього плану. Зокрема обговорили його дипломатичні, економічні та військові аспекти. Також глава держави представив план перемоги членам Сенату та Палати представників Конгресу США.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *