ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова відреставрують будинок-архітектурну пам'ятку

Маркіян Рой

|

У Львові відреставрують пам’ятку архітектури національного значення. Мовиться про реставрацію з пристосуванням житлового будинку під громадську функцію на вулиці Вірменській, 17, зі збереженням всіх історичних елементів. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Відреставрований будинок фактично не буде відрізнятись від існуючого вигляду будівлі, єдина зміна – відновлена історичного аттика в стриманій формі, тобто буде відновлено втрачений елемент історичної будівлі.

Аттик – декоративна стінка над карнизом, яка завершує будівлю. Його часто прикрашають архітектурними деталями: барельєфами, скульптурами чи іншими орнаментами.

«Після наукових досліджень було виявлено, що там раніше був невеликий аттик, який власне і планується відтворити. Є відповідний висновок управління історичного середовища та висновок-лист від Мінкульту, який не заперечує щодо проведення таких робіт. Цей проєкт заявниками буде далі подано на Міністерство культури для проходження всіх наступних процедур і погоджень. Також буде проінформовано в ЮНЕСКО щодо всього комплексу реставраційних робіт.

Це дуже відповідальний об’єкт, адже тут є залишки і готичні, і ренесансові, збережені цінні дерев’яні балки перекриттів і фрагменти розписів. Всі ці речі мають бути тактовно збережені, законсервовані у всіх формах», – розповів під час виконкому Антон Коломєйцєв, головний архітектор міста Львова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *