ОСТАННІ НОВИНИ

77-річна львів’янка Христина Гоянюк вкотре стала переможницею радіодиктанту

Ольга Денисяка

|

У вівторок, 5 грудня, оголосили імена переможців Радіодиктанту національної єдності-2023. Без помилок диктант написали дві учасниці, одна із них – львівʼянка Христина Гоянюк. Про це повідомляє Суспільне мовлення.

«Цього року у нас дві переможниці, які написали Радіодиктант-2023 без жодної помилки. П’ять осіб написали Радіодиктант з однією помилкою. 34 слухачі та глядачі написали текст Радіодиктанту з двома помилками, а решта — з трьома та більше помилками, – зазначила виконавча продюсерка Українського Радіо, координаторка Радіодиктанту національної єдності Юлія Шелудько.

Не припустилися жодної помилки у Радіодиктанті дві переможниці: львів’янка, яка є постійною учасницею радіодиктанту, Христина Гоянюк та вчителька  української мови та літератури з Волині  Галина Шура.

Переможцями Радіодиктанту національної єдності-2023 також стали учасники, які припустилися однієї помилки:

  • Olesia Zhu 
  • Євгенія Антонюк 
  • Вікторія Норичка 
  • Іванна Рубан 
  • Юлія Шевченко 

Нагадаємо, 77-річна львів’янка Христина Гоянюк стала рекордсменкою України – вона написала найбільшу кількість щорічних радіодиктантів національної єдності. Христина Гоянюк не пропустила жодного диктанту з 2000 року.

Додамо, що цьогорічний радіодиктант національної єдності, який писали 27 жовтня, мав назву « Дороги України». Текст написала поетеса Катерина Калитко, а читав його актор Олексій Гнатковський, виконавець ролі Івана Довбуша в однойменному фільмі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *