ОСТАННІ НОВИНИ

Радіодиктант-2023: коли відбудеться і де слухати

Наталя Дуляба

|

Радіодиктант національної єдності цьогоріч відбудеться об 11:00 ранку 27 жовтня – у День української писемності та мови. Про це повідомляє Суспільне.

Текст для радіодиктанту-2023 написала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко.

Читатиме його Олексій Гнатковський – актор, театральний режисер, виконавець ролі брата Олекси Довбуша у популярному фільмі «Довбуш».

До методичної роботи над радіодиктантом долучиться й мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко.

У п’ятницю, 27 жовтня, об 11:00 год. радіодиктант можна буде почути:

«Ми проводимо радіодиктант національної єдності вже 23 рік поспіль. Проводимо його не для перевірки знань, а задля об’єднання всіх українців, усіх хто знає і шанує українську мову: як в Україні, так і за її межами. Де б ви не були й чим би не займалися, якщо ви можете знайти час і безпечне місце, долучайтеся до найбільшої унікальної акції єднання на всіх контентах світу», – закликав член правління Суспільного мовлення Дмитро Хоркін.

Зазначимо, радіодиктант започаткувала у 2000 році команда Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо мови.

У 2022 році його написала рекордна кількість учасників – більше пів мільйона людей на всіх шести континентах, в тому числі й учені на станції «Академік Вернадський» в Антарктиді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *