ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали ще одного підозрюваного у фальшивомонетництві

Олег Дерев'янко

|

На Львівщині неподалік одного з пунктів пропуску правоохоронці затримали ще одного учасника групи, причетної до розповсюдження підробленої іноземної валюти. Про це Львівському порталу повідомили у БЕБ у Львівській області.

Чоловік, дізнавшись про затримання спільників, які збували фальшиві долари США, та обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, намагався покинути територію України. Його затримали неподалік одного із пунктів пропуску.

Встановлено, що втікач разом з організатором схеми придбали у столиці підроблені банкноти номіналом по 100 доларів та привезли їх на територію Львівської області.

За такі дії чоловік отримав грошову винагороду та мав отримати відсоток від подальшого продажу  підробленої валюти.

Фігуранту оголосили про підозру. Наразі йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 908 тисяч гривень.

Нагадаємо, 30 вересня правоохоронці викрили сімох чоловіків, які налагодили на Львівщині продаж фальшивих 100-доларових купюр.

Фальшивомонетники встигли збути загалом 6 600 підроблених доларів і намагались реалізувати ще 3 300 доларів. Крім того, підробленою валютою вони розраховувались за вживану техніку.

Всіх сімох фігурантів справи затримали у Львові. Під час обшуків у них вилучили понад 220 тисяч гривень, понад 23 тисячі доларів, з яких 17 тисяч, ймовірно, мають ознаки підроблення, а також 9 автівок преміумкласу та чорнові записи.

Ділкам оголосили підозру у придбанні, перевезенні, зберіганні з метою збуту та збут підробленої іноземної валюти, а також у замаху на збут підробленої іноземної валюти (ч. 2, 3 ст. 199, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 199 Кримінального кодексу України).

Підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави 10 млн грн, а також у вигляді нічного домашнього арешту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *