ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємець зі Славщини самовільно будував котеджі біля річки

Олег Дерев'янко

|

47-річний підприємець зі Славської громади самовільно зайняв земельну ділянку біля гірської річки та розпочав будівництво котеджів без дозвільних документів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний, з метою будівництва, без будь-яких дозвільних документів зайняв земельну ділянку поруч з річкою Ялинкувата.

Мова йде про землю площею понад 0,13 га. З них 0,08 га – в прибережній захисній смузі гірської річки. Цю ділянку підприємець обгородив бетонним парканом та розпочав на ній будівництво садових будинків – котеджів.

Своїми діями підозрюваний створив небезпеку порушення природного стоку річки, забруднення вод річки Ялинкувата, що належить, загалом, до басейну Дністра, який є міжнародною річкою в межах України.

47-річному підприємцю повідомили про підозру. Йому інкримінують самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво (ч. 4 ст. 197-1 КК України).

Санкція статті передбачає до трьох років тюрми.

Під час досудового розслідування суд наклав арешт на вказану ділянку та недобудовані котеджі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *