ОСТАННІ НОВИНИ

Із рідкісною пухлиною яєчка: львівські медики прооперували 10-річного хлопчика

Наталія Жолинська

|

Львівські медики лікарні «Охматдит» успішно прооперували 10-річного хлопчика, у якого виявили рідкісну пухлину яєчка. Болей чи інших скарг у дитини не було. Про це повідомили у медзакладі.

10-річний Станіслав із Волинської області. Батьки хлопчика звернулись до лікарів за місцем проживання, коли помітили у сина почервоніння на статевому органі. При огляді медики помітили затвердіння, тож потрібно було відстежити динаміку на УЗД. Слід зазначити, що болей чи інших скарг у хлопчика не було.

Через два тижні лікар-уролог направив дитину на МРТ. Діагностика показала, що необхідне хірургічне втручання. Відтак, хлопця перенаправили до львівських лікарів Центру дитячої медицини.

У Львові фахівці зʼясували, що у хлопця дермоїдна кіста правого яєчка. Це рідкісне захворювання, яке може прогресувати та вплинути на подальший статевий розвиток дитини. Також такі утворення можуть перероджуватись у злоякісні пухлини. Тож спеціалісти прооперували хлопчика. Хірургічне втручання минуло успішно.

Опісля операції Станіставу провели гістологічне дослідження, яке підтвердило діагноз дермоїдної пухлини правого яєчка. У подальшому хлопчик буде під спостереженням лікарів. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *