ОСТАННІ НОВИНИ

Гуманітарної допомоги потребують 15 мільйонів українців, – генсек ООН

Олег Дерев'янко

|

Унаслідок повномасштабного російського вторгнення більш як 15 мільйонів жителів України потребують гуманітарної допомоги. Про це на засіданні Генеральної Асамблеї ООН заявив генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш, передає «Укрінформ».

«Попри неймовірні складнощі ООН продовжує свою участь, підтримуючи найбільшу міжнародну присутність в Україні. Лише цього року разом із партнерами ми надали рятівну допомогу понад 6,2 млн людей. Однак нам потрібна підтримка міжнародної спільноти. 15 млн жителів України потребують гуманітарної допомоги, більш як половина з них – жінки та діти», – сказав він.

За словами Гутерреша, війна змусила майже 10 мільйонів людей в Україні залишити свої домівки.

«За два з половиною роки повномасштабного вторгнення до України, вбито понад 11 тисяч цивільних», – наголосив Генсек ООН.

Він додав, що «із наближенням зими профінансовано менше половини нашого Фонду гуманітарного реагування». У зв’язку з цим Гутерреш закликаю донорів «допомогти нам вести важливу роботу на місцях».

Як повідомляв Львівський портал, раніше Міністерство закордонних справ України також закликало ООН та Міжнародний Комітет Червоного Хреста долучитись до гуманітарних заходів на підконтрольній частині Курської області росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, Reuters

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *