ОСТАННІ НОВИНИ

Комунальника судитимуть за забруднення землі на Яворівщині

Наталя Дуляба

|

На Яворівщині комунальника обвинувачують у створенні стихійного сміттєзвалища та в забрудненні землі. Про це Львівському порталу повідомили у поліції Львівщини.

За даними слідства, йдеться про 55-річного начальника дільниці одного з комунальних підприємств у Яворівському районі.

Встановлено, що він, неналежно виконуючи свої посадові обов’язки, допустив вивезення та скидання твердих побутових відходів поза межами спеціально виділеної для цього території, що призвело до забруднення суміжних земельних ділянок.

Як уточняють у Львівській обласній прокуратурі, такі випадки були непоодинокими. Комунальник допустив неодноразове згромадження сміття поза межами звалища. Це призвело до забруднення прилеглих до полігону земельних ділянок.

Так, у ґрунтах виявили перевищення вмісту сульфатів, цинку, марганцю, кадмію, кобальту, хрому, фосфору, амонію та заліза. Таким чином державним та громадським інтересам завдано збитків на понад 480 тисяч гривень.

Службовцю оголосили підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.239 (забруднення або псування земель) та ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – до п’яти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *