ОСТАННІ НОВИНИ

Умови виплат військовим у разі поранення: що важливо знати

Олег Дерев'янко

|

У разі поранення за військовослужбовцем зберігається виплата грошового забезпечення за останньою займаною посадою на весь час лікування. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному ТЦК та СП.

За даними відомства, наразі воно може тривати не більш ніж 12 місяців поспіль. Це стосується як лікування в госпіталях чи лікарнях, так і відпустки для лікування. Зазвичай це триває декілька місяців. Якщо лікування триває довше, необхідно пройти ВЛК протягом перших чотирьох місяців, щоб продовжити виплату.

Крім того, під час стаціонарного лікування, зокрема й закордоном, або лікувальної відпустки внаслідок тяжкого поранення виплачуються так звані «бойові».

Однак для отримання цих виплат необхідно мати:

  • довідку про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва), так звана форма 5. Її мають надати у військовій частині. І в ній має бути вказано, що поранення пов’язане із захистом Батьківщини. Якщо такого формулювання в довідці немає, то гроші, найімовірніше, не нарахують;
  • також у довідці має бути прописано, що військовослужбовець був у засобах індивідуального захисту, не вчиняв кримінального правопорушення, не намагався сам собі завдати тілесного ушкодження і не перебував у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Всі перелічені пункти є підставою для відмови у виплаті додаткової винагороди.

Якщо ж додаткова нагорода після поранення не виплачується, то потрібно написати рапорт на ім’я командира щодо включення до наказу про виплату додаткової винагороди й додати до цього рапорту копію довідки про поранення.

Якщо відмовляють у виплаті, й ви вважаєте це неправомірним, то звертатися можна на гарячу лінію Міноборони або юристів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, АрміяInform

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *