ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові демонтували понад 200 вивісок

Олег Дерев'янко

|

За липень-серпень у Львові демонтували 221 рекламну конструкцію, які підприємці встановили самовільно або вивіски яких не відповідали затвердженим у місті вимогам. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

З початку року кількість демонтованих вивісок сягнула 648. Серед основних порушень – невідповідність формі, розміру, кольору або заклеєні рекламними зображеннями вітрини.

Крім того, багато зауважень є до світлових елементів вивісок, які спотворюють архітектурний вигляд міста.

Також за цей рік розглянули 981 звернення щодо встановлення нових рекламних конструкцій.

Довідка

За впорядкування рекламних вивісок у Львові взялись ще 2016 року. Львів став першим містом, де уклали порядок розміщення малих архітектурних форм (вивісок). А для підприємців розробили спеціальні додатки, де прописали основні правила оформлення вивіски.

Зараз департамент природних ресурсів, будівництва та розвитку громад спільно з управлінням охорони історичного середовища та департаментом архітектури і просторового розвитку працюють над оновленням вимог щодо розміщення вивісок у Львівській міській територіальній громаді. Вже провели інвентаризацію конструкцій – до реєстру внесли понад 12 тисяч вивісок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *