ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вдарили по багатоповерхівці у Харкові, є поранені

Наталя Дуляба

|

У неділю, 15 вересня, російські окупанти атакували Харків і влучили у багатоповерховий житловий будинок. Кількість поранених щоразу зростає. Про це повідомляє Львівський портал.

Як сповістив міський голова Ігор Терехов, близько 15:20 у Харкові пролунали вибухи. Приблизно у той же час Повітряні Сили попередили про пуски керованих авіабомб на місто та на область.

«Удар по багатоповерховому житловому будинку. Пожежа, руйнування. Інформація щодо постраждалих буде згодом», – написав Терехов.

Зі свого боку голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок ворожого удару пошкоджено цивільну інфраструктуру у Немишлянському районі. Загалом війська РФ скинули мінімум 6 КАБів по Харкову та області.

ДОПОВНЕНО о 16:20: президент України Володимир Зеленський поінформував, що через скид російських авіабомб у житловому будинку зруйновані з 9 по 12 поверхи.

Поранення дістали 43 людина, в тому числі четверо дітей.

О 21:55 у ДСНС заявили, що з-під завалів квартири на 9 поверсі витягнули тіло людини.

«Світ має допомогти захисту від російської військової авіації, від десятків керованих авіабомб, які щодня забирають життя українців. Цей терор може бути зупинений. Для цього потрібно зупинити страх перед сильними рішеннями, які об’єктивно потрібні. Цю війну може завершити справедливо тільки рішучість. Саме рішучість найбільш ефективно убезпечує від терору», – наголосив президент України.

Як додали в Офісі генпрокурора, попередньо встановлено, що удар по Харкову війська РФ здійснили керованою авіабомбою ФАБ-250. Її скинув літак Су-34 з населеного пункту Томарівка Бєлгородської області Росії.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

На місці триває рятувальна операція.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: соцмережі Володимира Зеленського, ДСНС, прокуратура, поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *