ОСТАННІ НОВИНИ

Україна збиває 35% російських «Шахедів» з ПЗРК, – Зеленський

Олег Дерев'янко

|

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна збиває 35% усіх російських «Шахедів» із переносних зенітно-ракетних комплексів. Про це він сказав під час зустрічі Ялтинської європейської стратегії, передає Українська правда.

«Ми використовуємо різні види ПЗРК на полі бою. 35% усіх “Шахедів”, ось вам наша аналітика, і вона точна, тому що ми побудували цифровий майданчик. Усіх “Шахедів”, усіх дронів, які Росія використовувала по нас, по нашій цивільній інфраструктурі, 35% ми збили з ПЗРК», – заявив глава держави.

Президент зазначив, що в Україні є дефіцит артилерії. Також є складність із FPV-дронами, тому що Україні їх потрібно дуже багато.

Зеленський додав, Україна, попри розвиток власного виробництва боєприпасів, залежить від імпорту і від допомоги партнерів. Він відзначив, що навіть виробництво у Європі не закриває потреб України.

За його словами, в Україні є системи ППО Patriot, однак їх кількість є недостатньою. Водночас реальність є більш сприятливою, ніж повідомляється офіційно. Зокрема, на панелі звучала інформація щодо 4 систем Patriot: «І тут слава Богу і нашим командам, і нашим партнерам. Partiot, перш за все, або IRIS-T, або інші наші системи, HAWKS, і так далі, вони всі працюють, і важливо, щоб вони працювали з ракетами. Ракет постійно недостатньо».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Офіс президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *