ОСТАННІ НОВИНИ

Фінляндія та Швеція не забороняють бити своєю зброєю по Росії

Олег Дерев'янко

|

Фінляндія та Швеція не запроваджують жодних конкретних обмежень на використання зброї, яка постачається в Україну. Про це під час спільного брифінгу заявили міністерки закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен та Швеції Марія Мальмер Стенергард, пише Європейська правда з посиланням на Yle.

За словами глави МЗС Фінляндії, єдиним обмеженням є те, що зброя має використовуватися відповідно до міжнародного права.

Міністерка закордонних справ Швеції акцентувала, що застосування зброї не обмежується територією України. Вона може бути використана і для ударів по території Росії.

Нагадаємо, раніше спікер Палати представників США Майк Джонсон зазначав, що Штати мають дозволити Україні вести війну «так, як вона вважає за потрібне».

Вже наприкінці травня президент США Джо Байден таємно надав дозвіл Україні завдавати ударів по росії зброєю, яку передав Вашингтон. Згодом Україна підтвердила надання цього дозволу.

Проте Байден дозволив завдавати ударів виключно в прикордонних з Харківською областю районах. Втім, він не дозволив завдавати ударів на 200 миль углиб росії, по москві та кремлю.

Україна вже має дозвіл бити по росії наданою їй зброєю від Литви, Фінляндії, Чехії, Канади та Великої Британії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *