ОСТАННІ НОВИНИ

Нідерланди дозволяють Україні бити їхньою зброєю по Росії

Олег Дерев'янко

|

Сили оборони України можуть бити по військових обʼєктах на території Росії зброєю, яку отримують від Нідерландів. Про це заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс, пише Бабель з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Він послався на міжнародне право, яке дозволяє Україні самооборону. Для цього вона може використовувати нідерландське озброєння. За словами міністра, міжнародне право не обмежується відстанню і не припиняє діяти за 100 кілометрів від кордону.

Нідерланди також не проти того, щоб Україна завдавала ударів по Росії з винищувачів F-16, які країна згодом передасть.

Також міністр оборони Рубен Брекельманс закликав союзників зняти обмеження на використання зброї, яку вони надають Україні для оборони.

Нагадаємо, раніше спікер Палати представників США Майк Джонсон зазначав, що Штати мають дозволити Україні вести війну «так, як вона вважає за потрібне».

Вже наприкінці травня президент США Джо Байден таємно надав дозвіл Україні завдавати ударів по росії зброєю, яку передав Вашингтон. Згодом Україна підтвердила надання цього дозволу.

Проте Байден дозволив завдавати ударів виключно в прикордонних з Харківською областю районах. Втім, він не дозволив завдавати ударів на 200 миль углиб росії, по москві та кремлю.

Україна вже має дозвіл бити по росії наданою їй зброєю від Литви, Фінляндії, Чехії, Канади та Великої Британії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, АрміяInform

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *