ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прощається з двома військовими

Наталя Дуляба

|

У суботу, 7 вересня, Львів проводжає в останню путь захисників Віктора Павлюка та Юрія Березюка, які загинули на війні з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Прощання та чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Опісля обох захисників поховають на Личаківському кладовищі.

Львів’ян закликають віддати останню шану полеглим у бою воїнам, а також утриматись у цей час від святкових та розважальних заходів.

Біографічна довідка:

Віктор Павлюк (06.03.1973 – 24.08.2024) був уродженцем Сокаля. Навчався у тамтешній школі №2, займався у Сокальській дитячо-юнацькій спортивній школі.

Згодом навчання продовжив у Червоноградському професійному гірничо-будівельному ліцеї, який закінчив з червоним дипломом. Вищу освіту здобув у Луцькому індустріальному інституті (зараз – Луцький національний технічний університет).

Працював в інженерно-будівельній сфері у Львові.

З початком АТО допомагав сиротам та військовослужбовцям Збройних Сил України. Під час повномасштабного російського вторгнення Росії воював у складі 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади. Виконував бойові завдання на Донеччині та на Курському напрямку.

У Віктора Павлюка залишились син, цивільна дружина та племінник.

Львів’янин Юрій Березюк (12.08.1992 – 03.09.2024) навчався у СЗШ №86, згодом продовжив навчання у Фаховому коледжі інформаційних технологій Національного університету «Львівська політехніка». Вищу освіту здобув у цьому ж університеті.

Працював регіональним менеджером західного регіону у Приватному акціонерному товаристві «Еліт Декор».

Проходив строкову військову службу в складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. За словами близьких, Юрій був «дуже хорошим батьком, любив рибалку та їзду на мотоциклі».

В перші дні повномасштабного російського вторгнення добровільно став до лав ⁠Західного територіального управління Військової служби правопорядку ЗСУ.

В Юрія Березюка залишились дружина, син та донька, батьки, брат та дві бабусі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *