ОСТАННІ НОВИНИ

У Монголії більше поваги до вбивці, ніж до міжнародного права, – Зеленський

Олег Дерев'янко

|

Президент Володимир Зеленський вважає, що Монголія проявила неповагу до міжнародного права, не арештувавши главу рф володимира путіна під час його візиту до країни 3 вересня. Про це глава держави заявив у інтерв’ю NBC News, передає hromadske.

Він пригадав, що Монголія ратифікувала Римський статут, який зобов’язував країну арештувати лідера рф. Оскільки цього не сталося, Зеленський сказав, що «вони (Монголія, – ред.) путіна поважають більше, аніж міжнародне право».

«Більша увага Монголії демонструється сьогодні до вбивці, а не до міжнародного права. До війни, а не до миру», – наголосив Зеленський.

Водночас він підкреслив, що якщо кілька країн у світі не поважають міжнародне право, це не означає, що ту чи іншу людину не наздожене відповідальність.

Довідково: Монголія ратифікувала Римський статут і відповідно до своїх зобов’язань мала б арештувати Владіміра Путіна за підозрою у незаконній депортації українських дітей. Відповідний ордер на арешт Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав навесні 2023 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *