ОСТАННІ НОВИНИ

Андрій Костін: «Відмовою від арешту Путіна Монголія свідомо поставила під удар свою міжнародну суб’єктність»

|

Генеральний прокурор України Андрій Костін про візит російського диктатора Владіміра Путіна до Монголії та рішення його не затримувати за виданим раніше ордером на арешт:

«Сьогодні [3 вересня] Путін принизив Монголію, цинічно використавши її як розмінну монету у своїй геополітичній грі.

Хотів би нагадати представникам влади цієї країни, що здатність дотримуватися своїх зобовʼязань за міжнародним правом – це один з основних критеріїв належності держави до цивілізованого світу. Світу, який цінує людське життя та свободу.

Надання гарантій безпеки злочинцеві підриває саму суть глобальної правової системи і серйозно порушує цінності демократичних країн.

Відмовою від арешту Путіна Монголія свідомо поставила під удар свою міжнародну суб’єктність.

Україна добре знає ціну незалежності. Норми міжнародного права створені саме для того, щоб народи у світі не платили кров’ю за свою свободу, як зараз за неї платять українці.

Ми продовжимо активну співпрацю з міжнародними партнерами, щоб забезпечити покарання для воєнних злочинців і відновити справедливість для всіх, хто постраждав від російської агресії».

Довідково: Монголія ратифікувала Римський статут і відповідно до своїх зобов’язань мала б арештувати Владіміра Путіна за підозрою у незаконній депортації українських дітей. Відповідний ордер на арешт Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав навесні 2023 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *