ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин Павло Баль став бронзовим призером Паралімпіади-2024

Наталя Дуляба

|

Львів’янин Павло Баль здобув бронзову медаль у паравелосипедному спорті на шосе (клас H5). Про це Львівському порталу повідомили в управлінні спорту Львівської міськради.

Павло виступив у класі Н5 – категорії спортсменів, які змагаються у сидячій позиції на хендбайках (велосипед із ручним приводом). Він фінішував третім на дистанції 56,8 км.

Як додають у відділенні НОК України у Львівській області, Павло Баль увійшов в історію, ставши першим українцем, який здобув паралімпійську медаль у хендбайку.

Для 38-річного Павла Баля це були перші літні Паралімпійські ігри. Водночас він є чемпіоном та призером чемпіонатів світу з лижних перегонів та біатлону в особистому та командному заліках, багаторазовим призером етапів Кубка світу та чемпіонатів України.

Нагадаємо, на Паралімпіаді-2024 у Парижі Україну представляють 140 атлетів, в тому числі восьмеро представників Львівщини.

Наразі українська збірна посіла 7 місце в медальному заліку, маючи 54 нагороди: 14 золотих, 18 срібних та 22 бронзових. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Національний паралімпійський комітет України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *