ОСТАННІ НОВИНИ

МАГАТЕ надасть технічну підтримку Україні у добудові блоків Хмельницької АЕС

Олег Дерев'янко

|

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) висловило готовність надати технічну підтримку Україні для завершення будівництва блоків на Хмельницькій атомній електростанції. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міністерства енергетики.

«Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) висловило свою підтримку намірам України щодо розширення атомної енергетики, зокрема завершення будівництва блоків на Хмельницькій атомній електростанції (АЕС), і готове надати технічну підтримку проєкту», – йдеться у повідомленні.Початок форми

У Міненерго зазначили, що Україна перебуває на фінальному етапі перемовин з Болгарією щодо постачання реакторів, будівництво може початися щойно Верховна Рада підтримає відповідний законопроєкт.

Крім того, гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі запропонував започаткувати місію технічної підтримки для забезпечення безпечної інтеграції нових компонентів у вже чинні системи.

Нагадаємо, «Енергоатом» готується до добудови Чигиринської АЕС на Черкащині, отримавши вже дозвіл на розробку проєкту землеустрою та передачу ділянок у постійне користування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *