ОСТАННІ НОВИНИ

Удар по військовому інституту в Полтаві: загиблих побільшало

Наталя Дуляба

|

Кількість загиблих внаслідок ракетної атаки по Інституту зв’язку у Полтаві зросла до 49 осіб, ще 219 людей поранені. Про це повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Наразі відомо про 49 загиблих та 219 травмованих людей. Триває ліквідація наслідків влучання по території навчального закладу, пошукові бригади працюють, продовжується розбір завалів», – прокоментував посадовець.

ОНОВЛЕНО: згодом в Офісі генпрокурора уточнили, що кількість загиблих зросла до 51 людини.

За словами Філіпа Проніна, одна з будівель вишу частково зруйнована. Пошукова операція триває, адже під завалами ще можуть бути близько 18 людей.

У Полтаві збирають донорську для постраждалих. Донорами стали вже півтори сотні осіб, тож першочергові потреби вдалося закрити.

Зі середи, 4 вересня, у Полтаві та області оголосили триденну жалобу за загиблими.

За версією слідства, для атаки війська РФ застосували дві балістичні ракети «Іскандер- М». Кримінальне провадження відкрили за ст. 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Нагадаємо, 3 вересня війська РФ завдали удару балістичними ракетами по Полтаві. Атака прийшлась на інститут зв’язку та лікарню, що розташована по сусідству.

Спочатку було відомо про 41 загиблого та понад 180 поранених. З-під завалів вдалося врятувати 11 людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *