ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський про удари вглиб рф: Потрібен не лише дозвіл, а й відповідна зброя

Олег Дерев'янко

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що питання про удари західною зброєю по військових цілях у росії пов’язане з отриманням не лише дозволу відповідної країни, а й далекобійних засобів ураження від неї. Про це він сказав на пресконференції з нідерландським прем’єр-міністром Діком Схоофом у Запоріжжі, пише Європейська правда.

Зеленський зазначив, що Україна працює над отриманням дозволу на далекобійні удари по цілях у росії з партнерами, які мають відповідні засоби – він перелічив США, Велику Британію, Францію та Німеччину.

Однак, він додав, що самого лише дозволу «також мало».

«Якщо одна з цих країн, наприклад, дозволила (удари, – ред.), і такі меседжі вже є дипломатичними каналами, а також у медіа – ми повинні знати, чи дала ця країна на цей момент відповідну зброю. Тобто потрібен не тільки дозвіл, потрібно ще отримати це (зброю, – ред.)», – пояснив президент.

Глава держави додав, що існували «домовленості, що ми все це отримаємо», але відмовився уточнювати, про що йдеться.

«Тут два питання, над якими ми працюємо (отримання дозволу і засобів ураження, – ред.). Але дивимось на це більш позитивно на сьогодні», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, раніше спікер Палати представників США Майк Джонсон зазначав, що Штати мають дозволити Україні вести війну «так, як вона вважає за потрібне».

Вже наприкінці травня президент США Джо Байден таємно надав дозвіл Україні завдавати ударів по росії зброєю, яку передав Вашингтон. Згодом Україна підтвердила надання цього дозволу.

Проте Байден дозволив завдавати ударів виключно в прикордонних з Харківською областю районах. Втім, він не дозволив завдавати ударів на 200 миль углиб росії, по москві та кремлю.

Україна вже має дозвіл бити по росії наданою їй зброєю від Литви, Фінляндії, Чехії, Канади та Великої Британії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *