ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині засудили псевдоволонтера, який привласнював гуманітарну допомогу

Олег Дерев'янко

|

На Львівщині 29-річного чоловіка, який видавав себе за волонтера та незаконно привласнював гуманітарну допомогу, засудили до 2,5 років тюрми. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

У 2023–2024 роках обвинувачений отримував гуманітарну допомогу на складах волонтерських центрів Львівщини, представляючись волонтером та показуючи підроблене посвідчення учасника бойових дій.

Він заволодів медичними препаратами, речами першої необхідності та військовою амуніцією на суму понад 230 тисяч гривень, які згодом продав.

За даними Нацполіції Львівщини, у лютому 2024 року поліцейські затримали фігуранта у приміщенні однієї з громадських організацій міста Львова під час отримання чергової партії безоплатної гуманітарної допомоги — турнікетів, кровоспинних засобів та оклюзійних наліпок. Тоді вартість отриманого склала майже 100 000 гривень.

Суд визнав 29-річного чоловіка винним у шахрайстві, підробці документа та використання завідомо підробленого документа (ч. 2 ст. 190, ч. 1, 4 ст. 358 КК України).

Йому признали покарання у вигляді 2,5 роки тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: Нацполіція Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *