ОСТАННІ НОВИНИ

Дві групи ракет в небі України. На Львівщині оголосили повітряну тривогу

Андрій Котенський

|

У понеділок, 2 вересня, о 04:56 у Львові та області почали лунати сирени повітряної тривоги. Всіх закликають перейти в укриття.

За даними голови Львівської ОВА, повітряна тривога оголошена через ракетну загрозу.

Повітряні сили повідомили, що в Україні зафіксовано дві групи крилатих ракет, і обидві вони увійшли у повітряний простір України на Чернігівщині.

Ракети змінюють курс і наразі їхні цілі визначити складно.

ОНОВЛЕНО: відбій на Львівщині оголосили об 06:12 год.  За попередніми даними, найбільше повітряних цілей ворога було збито на Київщині.

Сигнал «Повітряна тривога» означає, що потрібно виконати такі дії:

  • Якщо ви вдома, вимкніть світло та газ, візьміть документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейдіть у найближче укриття.
  • Повідомте про тривогу сусідів та осіб з інвалідністю. Допоможіть їм перейти в укриття.
  • Залишайтеся в укритті до повідомлення про відбій повітряної тривоги! Не виходьте, доки не буде дано команди відбій повітряної тривоги!
  • Якщо ж ви вимушені залишитися у квартирі, то варто ховатися у приміщеннях із глухими стінами.

Нагадаємо, вранці 26 серпня російські окупанти почали комбіновану масовану атаку по Україні за допомогою дронів та ракет різного типу. Під прицілом опинилась енергетична система у 15 областях.

В Україні ввели екстрені знеструмлення, а профільний міністр, коментуючи наслідки масованих обстрілів, заявив, що ситуація є складною.

На Львівщині ворожі удари прийшлися по енергетичних об’єктах. Через це виникли перебої зі світлом, а у Львові – ще й з водопостачанням.

Повітряна тривога на Львівщині загалом тривала п’ять годин поспіль.

ППО збила 201 із 236 повітряних цілей. Це стало наймасовванішим комбінованим ударом по критичній інфраструктурі України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *