ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині посадовців Держпродспоживслужби викрили на хабарництві

Олег Дерев'янко

|

Двох посадовців Держпродспоживслужби у Львівській області викрили на зловживанні впливом та отриманні хабаря. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, начальник одного з управлінь Держпродспоживслужби України вимагав від представника підприємства 3 000 доларів неправомірної вигоди. За це чоловік обіцяв вплинути на своїх колег, щоб вони не створювали штучних перешкод у роботі підприємства.

Підозрюваного затримали після одержання хабаря.

Також викрили провідного спеціаліста одного із відділів ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області, який налагодив схему систематичного одержання неправомірної вигоди.

Він вимагав від представника товариства систематично надавати йому хабарі. За це він обіцяв забезпечити безперешкодне проходження фітосанітарного контролю та видачу відповідних дозвільних документів, необхідних для експорту та імпорту рослин.

Для цього службовець встановив фіксовану таксу за кожну машину, яка ввозила товар на територію України.

Правоохоронці затримали його під час одержання чергової суми коштів. Задокументовано одержання неправомірної вигоди на загальну суму 64 000 гривень.

Начальнику одного з управлінь Держпродспоживслужби України повідомили про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Санкція статті передбачає до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Також повідомили про підозру провідному спеціалісту за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Йому загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від займаних посад.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівська обласна прокуратура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *