ОСТАННІ НОВИНИ

Кулеба закликав передати деякі раніше анонсовані Patriot

Наталя Дуляба

|

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав деяких західних партнерів передати ті системи ППО Patriot, які були анонсовані раніше. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі МЗС.

Перед початком засідання глав МЗС ЄС у Брюсселі Дмитро Кулеба заявив, що довгостроковий мир в Європі залежить від «короткострокових сміливих рішень» Євросоюзу щодо України.

Одним із таких рішень, за його словами, є посилення української протиповітряної оборони, зокрема, надання тих систем Patriot, які вже були оголошені раніше. Вони потрібні, аби захистити цивільне населення та критичну інфраструктуру від атак РФ.

Глава української дипломатії вкотре закликав західних партнерів дозволити Україні бити далекобійною зброєю по військових цілях на території Росії.

«Це стосується аеродромів, де базуються російські бомбардувальники, що атакують українських військових і цивільну інфраструктуру», — уточнив він.

Крім того, Кулеба наголосив на важливості прискорення надання військової допомоги Україні, адже розрив між оголошеннями про пакети допомоги та їхнім надходженням «іноді все ще достатньо великий».

Нагадаємо, до кінця 2024 року Німеччина разом із партнерами з ЄС хоче посилити українську ППО, надавши ще чотири системи Iris-T.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *