ОСТАННІ НОВИНИ

Для посилення ППО Україні обіцяють ще чотири Iris-T

Наталя Дуляба

|

До кінця 2024 року Німеччина разом із партнерами з ЄС хоче посилити українську ППО, надавши ще чотири системи Iris-T. Про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок перед початком неформальної зустрічі очільників МЗС Євросоюзу 29 серпня в Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

«Путін веде «холодну війну», щоб люди були у відчаї та замерзли. Саме цьому ми повинні запобігти… Німеччина до кінця року передасть Україні ще чотири системи Iris-T, додаткові САУ Gepard, адже захист неба залишається найважливішим для захисту людських життів»,  – сказала вона.

За словами Бербок, партнери готують для України на цю зиму «захисну парасольку», щоб зменшити масштаби руйнувань енергоструктури та інших об’єктів, які можуть бути більшими, ніж в попередні роки. Вона звернула увагу, що удари посилилися саме напередодні холодів.

Бербок констатувала, що попри всі зусилля досягти миру, Путін продовжує вести війну. Дипломатка додала, що ніхто не хоче миру таки сильно, як Україна, і ніхто не працює наполегливіше над його досягненням, ніж європейці з партнерами по всьому світу, передусім у колі G7.

Як повідомляв Львівський портал, раніше було відомо, що до кінця 2024 року Німеччина збирається поставити в Україну чотири системи ППО Iris-T, гаубиці Gepard, PzH 2000, Zuzana та RCH 155, дрони і 30 танків Leopard.

Військові постачання на 2025 рік від Німеччини також вже є заплановані.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *