ОСТАННІ НОВИНИ

На утриманні доріг на Львівщині підрядник привласнив 7,5 млн грн

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинився директор приватного підприємства, якого обвинувачують у привласненні 7,5 млн грн на утриманні трас на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Правоохоронці не уточняють назви підприємства чи ділянок доріг, за утримання яких він відповідав.

Відомо, що в 2021 році державна організація та товариство уклало договір на експлуатаційне утримання низки окремих ділянок автомобільних доріг загального користування державного значення.

Як відомо, за дороги державного значення на Львівщині відповідає Служба автомобільних доріг у Львівській області (віднедавна – Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області).

Втім встановлено, що згодом директор товариства-підрядника вніс до офіційних документів неправдиві відомості. Зокрема, він вказав некоректні фактичні обсяги виконаних робіт на об’єктах та їхню вартість, яка частково не відповідала дійсності.

Внаслідок цього суб’єкт господарювання безпідставно отримав понад 7,5 млн грн.

Директору підприємства обвинувачують у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах та у службовому підробленні офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

В межах кримінального провадження прокурори також заявили цивільний позов задля відшкодування завданих збитків.

Справу скерували на розгляд суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *