ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові побільшало хворих на Covid-19 дітей

Наталя Дуляба

|

Медики фіксують збільшення рівня захворюваності на коронавірус серед дітей у Львові, також побільшало малюків і в лікарнях. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Станом на середу, 21 серпня, у міських лікарнях лежать 16 дорослих та 11 дітей, хворих на коронавірус. За останню добу госпіталізували 8 пацієнтів, а виписали сімох. Ще 738 львів’ян лікуються амбулаторно.

Стан усіх госпіталізованих – легкого та середнього ступеня важкості. Проте одна дитина є у важкому стані в реанімації – це немовля із вродженою вадою. Медики надають усім необхідну терапію.

Водночас лікарі зауважують, що останніми днями значно більше стали хворіти діти. Якщо з 12 по 18 серпня до лікарень забрали 23 дітей із Covid-19, то протягом останніх трьох днів, 19-21 серпня, – відразу 11 дітей.

Медики нагадують, що найчастіше основними симптомами коронавірусу є загальна слабкість та сонливість, сухий кашель, нежить, біль у горлі, підвищена температура тіла, яка триває більше трьох днів. При цьому втрата нюху чи смаку у хворих зараз є все рідше.

Найважче хворіють пацієнти старшого віку, особливо ті, які мають супутні хронічні недуги, зокрема цукровий діабет та захворювання дихальної системи.

Львів’ян закликають бути пильним і дотримуватись правил безпеки:

  • якщо від вашого останнього щеплення від Covid-19 минув рік і більше, обов’язково ревакценуйтесь;
  • стежте за гігієною: мийте руки та користуйтесь антисептиками;
  • уникайте скупчення людей.

Тих, хто все ж захворів, закликають самоізолюватись, обов’язково зв’язатися зі сімейним лікарем і виконувати всі його рекомендації. Натомість викликати «швидку» потрібно, якщо виникли такі симптоми: поява важкості в грудях, задишка, висока температура, яка не збивається.

Нагадаємо, у Львові різко побільшало хворих на коронавірус у липні. Загалом протягом місяця недугу діагностували у 657 мешканців Львівщини, таким чином область була четвертою в Україні за рівнем захворюваності.

На початку серпня коронавірус на Львівщині виявили вже у 1146 людей, двоє пацієнтів померли. Тим часом за тиждень 12-18 серпня кількість хворих на Covid-19 сягнула 7246 осіб. Найбільше люди хворіють у Львівському районі та у Львові.

Додамо, що наприкінці липня в Україні виявили новий штам коронавірусу Omicron – FLiRT.

У МОЗ кажуть, що через специфічні мутації цей штам краще зв’язується з клітинами та уникає імунної відповіді. Тобто FLiRT швидше вражає ослаблений імунітет, а захворіти можуть навіть раніше вакциновані. Однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *