ОСТАННІ НОВИНИ

На допомогу армії з бюджету Львівщини витратили майже 510 млн грн. На що пішли гроші

Наталя Дуляба

|

За неповних вісім місяців 2024 року на допомогу Силам оборони України із бюджету Львівщини витратили майже 510 млн грн. Левова частка коштів пішла на закупівлю дронів та засобів радіоелектронної боротьби. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської облради.

Кошти на допомогу українським військовим виділяють у межах спеціальної програми «Безпечна Львівщина». На сесії у вівторок, 27 серпня, депутати збільшили обсяг її фінансування до 752,9 млн грн. Із них майже 708 млн грн підуть на безпосередні закупівлі для сектора оборони.

Дотепер цю програму профінансували на 535,4 млн грн, з яких 509,9 млн грн скерували на підтримку військових, підрозділів територіальної оборони, правоохоронних органів і кіберпідрозділів.

«З початку року профінансовано потреби 67 військових формувань: 53 – ЗСУ, 3 – Державної прикордонної служби, 9 – Національної гвардії України, 2 – Державної спеціальної служби транспорту. Ми фінансуємо не тільки військові формування, дислоковані або сформовані у Львівській області, а й підрозділи з інших областей, які виконують бойові завдання», – розповів директор департаменту з питань цивільного захисту Ігор Туз.

Якщо говорити про конкретні витрати, то вони виглядають так:

  • 384 млн грн пішли на дрони, засоби РЕБ, авіаційні комплекси;
  • 70 млн грн – на інженерну техніку та спеціалізований транспорт;
  • 39 млн грн – на озброєння, спеціальні засоби і засоби зв’язку;
  • 16 млн грн – на навчальне обладнання.

У Львівській облраді наголошують, що заявки від військових надходять регулярно. Спочатку їх розглядає депутатська комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань, а потім – робоча група з питань фінансування підрозділів оборони при Львівській ОВА.

Після цього необхідне купують за кошти, виділені на програму «Безпечна Львівщина».

Додамо, що Львів окремо із власного бюджету допомагає Силам оборони України. На 2024 рік на закупівлю необхідного для військових передбачили 1 млрд грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *