ОСТАННІ НОВИНИ

У ДПСУ розповіли, яка ситуація на кордоні з Білоруссю

Наталя Дуляба

|

Ситуація біля кордону з Білоруссю станом на 26 серпня залишається незмінною та контрольованою, перекидання військових сил та техніки не зафіксовано. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на речника ДПСУ Андрія Демченка.

«За тим, що відбувається вглибині території Білорусі, активно стежать підрозділи розвідки, щоб розуміти, наскільки ситуація може змінюватись, щоб ми були готові на тому чи іншому напрямку, якщо якісь дії розпочнуться з території РБ. Але можу зазначити, що в безпосередній близькості до нашого кордону ми не відмічаємо і не спостерігаємо ні переміщення техніки, ні особового складу», – сказав він.

За словами Демченка, лінію державного кордону продовжують контролювати Сили оборони України, і «якихось нестандартних ситуацій» не зафіксовано.

Також офіцер наголосив, що станом на 26 серпня Росія на території Білорусі не має достатнього угруповання, які б вона могла задіяти для нового вторгнення в Україну з цього напрямку.

Як повідомляв Львівський портал, ввечері 25 серпня Міністерство закордонних справ України заявило про зосередження значної кількості особового складу і техніки збройних сил Білорусі біля кордону з Україною під прикриттям навчань, а також про присутність там колишніх «вагнерівців». Тож відомство закликало Білорусь не робити «трагічних помилок під тиском Москви».

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» зазначила, що угруповання білоруських військ на кордоні з Україною налічує близько 1100 осіб і не становить загрози.

Також Генштаб у ранковому зведенні 26 серпня стверджує, що не бачить ознак формування наступальних угруповань ворога на Волинському і Поліському напрямках. А по прикордонній території Сумщини рашисти продовжують скидати авіабомби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *