ОСТАННІ НОВИНИ

Кулеба після ракетного удару РФ попросив у союзників дві речі

Маркіян Рой

|

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після ранкової ракетної атаки Росії закликав партнерів дозволити Україні далекобійні удари по військових цілях на території РФ та домовитися про використання ППО для збивання ракет і дронів. Про це він повідомив у соцмережі Х.

«Існує два конкретних рішення, які наші партнери можуть прийняти, щоб допомогти нам швидше покласти край російському терору. По-перше, підтвердити право України на далекобійні удари по всіх легітимних військових цілях на території Росії. По-друге, згода на використання можливостей ППО партнерів для збиття ракет і безпілотників, що наближаються до їхнього повітряного простору», –зазначив міністр закордонних справ.

Глава МЗС наголосив, що жодне з цих рішень не є ескалацією.

«Навпаки, вони (ці рішення – ред.) будуть стримувати росію, сприятимуть зменшенню терору та кількості російських атак, а також їхніх втрат. Дійте зараз, а не пізніше. Допоможіть нам врятувати життя», – додав міністр.

Нагадаємо, вранці 26 серпня російські окупанти здійснили одну з найбільших комбінованих масованих атак, випустивши по Україні понад 100 ракет і близько сотні «Шахедів». Під прицілом знову опинилась енергетична система у 15 областях.

В Україні вже ввели екстрені знеструмлення, а профільний міністр, коментуючи наслідки масованих обстрілів, заявив, що ситуація є складною.

На Львівщині ворожі удари прийшлися по декількох енергетичних об’єктах, розташованих у Стрийській громаді та на Дрогобиччині. Через це виникли перебої зі світлом, а у Львові – ще й з водопостачанням.

Станом на 12:00 ситуацію з електропостачанням вдалося стабілізувати. Відомо, що внаслідок обстрілів ніхто не постраждав.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *