ОСТАННІ НОВИНИ

Саперу львівської «вісімдесятки» присвоїли звання Героя України

Наталя Дуляба

|

Саперу 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Руслану Панезьорову присвоїли звання Героя України. Про це Львівському порталу повідомили у бригаді.

Указ про присвоєння найвищої державної нагороди Руслану Панезьорову видав напередодні Дня Незалежності президент України. Йому присвоїли звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» за «особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові».

Майор Руслан Панезьоров є командиром групи інженерного забезпечення 80 бригади ДШВ. У ній він служить з 1998 року.

Львів’янина у «вісімдесятці» називають легендою. Із перших днів у війську Руслан Панезьоров був сапером, і за увесь час дослужився до командира групи інженерного забезпечення. З весни 2014 року він бере активну участь у бойових діях із росіянами.

У 2014-му офіцер був одним з перших, хто визволяв Слов’янськ. А вже у березні 2022 виконував небезпечні завдання на Миколаївщині, у Вознесенську, коли разом з побратимами завадив ворогу окупувати Миколаїв.

У вересні цього ж року Панезьоров з побратимами визволяв Харківщину. Майор брав участь у боях за Бахмут, гнав рашистів із Кліщіївки.

«Руслан Панезьоров з особливою хоробрістю, ризикуючи власним життям, неодноразово виконував завдання в сірій зоні. Також офіцер є і своєрідним вчителем та наставником для всього особового складу, адже навчив не один десяток солдатів, саперної справи», – наголошують у бригаді.

При цьому це не перша нагорода Руслана Панезьорова. 5 квітня 2022 року його відзначили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: 80 бригада ДШВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *