ОСТАННІ НОВИНИ

День Незалежності українці проведуть зі світлом

Наталя Дуляба

|

24 серпня, у День Незалежності, українцям не будуть вимикати світло. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Енергетики не прогнозують знеструмлень у суботу, 24 серпня. Якщо ситуація зміниться, про це обіцяють сповістити додатково.

Таким чином українці матимуть світло третю добу поспіль.

Водночас в «Укренерго» додають, що ситуація в енергосистемі значно поліпшилась і в денні годині навіть є профіцит електроенергії. Це пов’язано зі спадом спеки в Україні і зниженням рівня споживання, з передчасним виходом із ремонту ще одного атомного енергоблоку, а також із постійною роботою сонячних електростанцій.

У зв’язку з цим з 25 серпня Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн. Але робитимуть це лише в той час доби, коли в енергосистемі є профіцит.

«У періоди максимального споживання, коли потужності в енергосистемі недостатньо, експорту електроенергії з України не буде», – наголошують енергетики.

Нагадаємо, 19-21 серпня українцям знову почали вимикати світло через сильну спеку.

До цього світло в Україні вимикали з 14 травня по 29 липня, тобто більше двох місяців поспіль. Причина – суттєвий дефіцит в енергосистемі, спричинений прицільними атаками Росії по енергетичних об’єктах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *