ОСТАННІ НОВИНИ

Із ремонту достроково вивели ще один енергоблок, – Міненерго

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 23 серпня, в Україні достроково закінчили плановий ремонт ще одного атомного енергоблоку і підключили його енергосистеми. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві енергетики.

Йдеться про атомний блок потужністю 1000 МВт. На ньому завчасно завершили ремонт, перезавантажили ядерне паливо і вже під’єднали до енергосистеми України. Завдяки цьому можна буде не вимикати електрику споживачам.

«Енергетики дійсно роблять неймовірні речі у цій складній ситуації, щоб ми залишались зі світлом і теплом. Зараз достроково, але з дотриманням усіх безпекових норм вийшов з планового ремонту і обслуговування черговий атомний блок. Його підключення допоможе збалансувати енергосистему країни та уникнути обмежень електроенергії», – прокоментував міністр енергетики Герман Галущенко.

Зазначимо, що атомна генерація є основою енергетичної стабільності України, вона забезпечує близько 60% споживання електроенергії.

Наприкінці липня атомники змогли на два тижні раніше завершити ремонти двох атомних блоків і підключити їх до енергосистеми. Це теж позитивно вплинуло на зменшення наявного дефіциту в енергосистемі України.

Нагадаємо, з 19 серпня українцям знову почали вимикати світло через сильну спеку. Втім останні дві доби знеструмлень немає взагалі.

До цього світло в Україні вимикали з 14 травня по 29 липня, тобто більше двох місяців поспіль. Причина – суттєвий дефіцит в енергосистемі, спричинений прицільними атаками Росії по енергетичних об’єктах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *