ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни за добу обстріляли Донеччину понад 2,5 тис разів. Є загиблі та поранені 

Наталія Жолинська

|

У понеділок, 19 серпня у Донецькій області правоохоронці зафіксували 2 725 російських обстрілів по лінії фронту та житловому сектору, в результаті чого загинуло п’ятеро цивільних, ще семеро поранено. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області. 

Російські війська протягом минулої доби обстріляли 14 населених пунктів: міста Курахове, Мирноград, Селидове, Сіверськ, Торецьк, Часів Яр, селища Велика Новосілка, Зарічне, Курахівка, села Катеринівка, Нове, Новоандріївка, Торецьке, Шахтарське. 

В результаті обстрілів п’ятеро людей загинуло, ще семеро мешканців поранено. Пошкоджено 32 цивільних об’єкти – 18 житлових будинків, адмінбудівля, підприємство, заклад освіти, гаражі, автомобілі. 

Зокрема, по Зарічному окупанти вдарили з РСЗВ «Ураган» – вбили трьох мирних жителів, пошкоджено дві приватних оселі. 

Торецьк війська РФ накрили з артилерії – загинула літня жінка, ще троє мешканців поранені, пошкоджено приватний будинок. 

У Сіверську внаслідок обстрілу з РСЗВ «Град» одна цивільна особа загинула та одна отримала травми. Пошкоджено сім приватних осель. 

Двох людей травмовано у Часовому Яру, одного – в Селидовому. 

Окрім того, в ніч на 20 серпня окупанти атакували Покровськ, Мирноград, Ганнівку та Сергіївку. Пошкоджено 11 цивільних об’єктів, з них п’ять житлових будинків, заклад освіти, будинок культури, кафе, сільгосптехніку та автомобілі. За попередньою інформацією, мешканці не постраждали. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що через активне просування російськіх військ у Донецькій області, місцева влада Покровська закликає людей евакуюватись з небезпечних регіонів у спокійному режимі, поки це можливо.  

Відтак, за словами голови Донецької ОВА Вадима Філашкіна, з вівторка, 20 серпня у Покровській громаді розпочали примусову евакуацію дітей з батьками. Людей евакуюють міст Покровськ і Родинське, сіл Гнатівка, Даченське, Жовте, Зелене, Лисівка, Новопавлівка, Новоукраїнка, Пушкіне, Ріг, Сухий Яр, Троянда і Чунишине. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *