ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Покровської громади мають два тижні на евакуацію, – МВА

Наталія Жолинська

|

Враховуючи терміни просування російських військ, жителі Покровської громади мають тиждень-два на евакуацію у спокійному режимі. Про це повідомив начальник Покровської МВА Сергій Добряк в етері Радіо Свобода.  

З міста Покровськ на Донеччині щодня виїжджає 500-600 людей. Сергій Добряк прогнозує, що вже цього тижня у місті запровадять примусову евакуацію дітей. 

«В нас було 13 700 дітей до повномасштабної війни. Зараз в громаді залишається ще 4 788 дітей, тобто третина ще залишається… Я думаю, що ми дійдемо до того на цьому тижні, що в нас буде теж примусовий вивіз дітей», – каже Добряк. 

За його словами, приблизно 60% жителів виїжджають з міста самотужки, власним транспортом. Начальник МВА припускає, що у місцевих мешканців є тиждень-два на евакуацію та закликає їх виїхати вже, поки це можливо ще зробити у спокійному режимі. 

Наразі у Покровську працюють усі сервіси та служби, проте Сергій Добряк прогнозує, що вже невдовзі їхню роботу доведеться припиняти. 

«На сьогодні поки що в Покровську працює все, всі сервіси, повністю. Тобто, і вода, і електрика, і газ, і комунальний транспорт їздить. І магазин, ринки, банки, суд, ДМС, ЦНАП. Поки що працює все. Але ми розуміємо, що тиждень там буде згортатися потихеньку», – розповів він. 

Невдовзі голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що з Покровської громади розпочинають примусову евакуацію сімей з дітьми.

«Тут досі живе понад 53 тисячі людей, у тому числі майже 4 тисячі дітей, але за останній час фронт підійшов занадто близько до Покровщини і на це слід реагувати належним чином», – йдеться в повідомленні.

Евакуюють дітей з їх батьками з міст Покровськ і Родинське, сіл Гнатівка, Даченське, Жовте, Зелене, Лисівка, Новопавлівка, Новоукраїнка, Пушкіне, Ріг, Сухий Яр, Троянда та Чунишине. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *