ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Омелян: «Красну Армію, базовану на хаосі й корупції, можна розбити лише українським порядком і організованістю»

|

Ексміністр інфраструктури України та чинний військовослужбовець Володимир Омелян про виробництво вітчизняної далекобійної зброї та наведення ладу всередині держави задля перемоги у війні:

«Якби у нас було дві України, то одна могла би з захватом аплодувати успіху Курської операції, а інша – нервувати, що Красна Армія, не шкодуючи ні сил, ні засобів, навалою просувається на Донбасі.

Оскільки Україна в нас одна, і фронт один, а закон фізики сполучених посудин ще ніхто не скасував, то ми повинні розуміти, що через обмежені ресурси для того, щоб десь наступати, нам доводиться у чомусь собі відмовляти. Відмовляти у способі життя, стилі управління, втрачати більше людей і територій в іншому місці…

Війни виграють нації, які здатні забезпечити війську достатньо сил і засобів для перемоги.

Нам слід нарешті збагнути, що ніхто не дасть Україні зброї, аби знищити Кремль. І треба давно припинити ритуальні танці навколо атакамсів-таурусів-шторм шедоу. Навіть якщо їх дадуть застосовувати по російським цілям у Росії, то це буде не та кількість і не ті обʼєкти, через руйнування яких імперію буде знищено.

Це має бути українська зброя. І не лише ракети чи дрони. Не в словах, а за результатом.

Друге: навести нарешті лад у державі. Бо коли сьогодні ми чуємо, що не вистачає грошей і на фронті бракує боєкомплектів, РЕБів, дронів, машин, броні, то мінімум половину цієї нестачі «хтось» вчора вкрав: на неіснуючих контрактах з військових закупівель втридорога, на схемах з підакцизними товарами, на митниці, податковій, енергетиці, інфраструктурі і т.д.

Красну Армію, яка базується на хаосі і корупції, можна розбити лише українським порядком і організованістю. Хто сказав, що порядок може бути виключно німецьким?

Це не унікальне завдання – з античних часів була купа таких випадків: змінити себе, щоб перемогти ворога. Лишень треба хотіти і мати відповідальність перед нацією, історією і майбутнім».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *