ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській опері відбудеться ексклюзивний концерт з музикою до світів маестро Хаяо Міядзакі 

Наталія Жолинська

|

У понеділок, 26 серпня у Львівській опері за участю симфонічного оркестру LUMOS Orchestra відбудеться концерт з анімаційним супроводом – музика світів Хаяо Міядзакі. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

На концерті глядачі зможуть почути музику до стрічок композиторів японської анімаційної студії Ґіблі: «Віднесені привидами», «Мандрівний замок Хаула», «Принцеса Мононоке», «Навсікая з Долини Вітрів», «Мій сусід Тоторо», «Небесний замок Лапута», «Порко Россо», «Шепіт серця» та інші.  

«Хаяо Міядзакі створює прекрасні анімаційні стрічки, які стають казками-притчами не лише для дітей, а й для дорослих. Він – сивочолий японець, портрет якого зазвичай зображають широко усміхненим. Він – володар премій Оскар, що підняв японське анімаційне мистецтво на нечуваний раніше рівень», – розповідає про маестро Міядзакі художня керівниця оркестру Діана Коваль.

За її словами, Хаяо Міядзакі застав за життя війну, окупацію, падіння та злети своєї рідної країни. Саме тому його притчі та казки з багатошаровим змістом, терапевтичні та глибокі.

Концерт розпочнеться о 19:00. Частину зібраних на ньому коштів передадуть на допомогу Збройним силам України. 

Квитки можна придбати за посиланням: lviv.kontramarka.ua.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *