ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочали будівництво восьми будинків для переселенців

Олег Дерев'янко

|

У Львові на вул. Миколайчука розпочали роботи з заливання фундаменту та риття котловану для нових будинків, де зможуть проживати поранені переселенці. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

У червні 2024 року, під час візиту представників Європейського Союзу, підписали угоду про продовження будівництва наступних семи будинків. Тоді ж зазначалося, що будівництво першого будинку знаходиться на фінальній стадії і вже цієї осені там будуть поселяти людей.

Зараз розпочали процес залиття фундаменту та риття котловану для частини наступних будинків.

За словами керівника ЛКП «Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Юрія Теліпського, нині тривають активні будівельні роботи з реалізації проєкту «Житло для ВПО».

«Вже розпочали заливати фундамент та розробляти котлован для наступних будинків. Це важливий етап, адже місто прагне якомога швидше завершити будівництво, щоб забезпечити комфортні умови для проживання та реабілітації мешканців. Роботи просуваються за планом і ми продовжуємо робити все необхідне для досягнення цієї мети», – зазначив Теліпський.

Цей проєкт реалізується за підтримки Nefco in Ukraine, а його метою є створення повністю інклюзивного житла та у яких зможуть мешкати люди, які проходять реабілітацію у центрі UNBROKEN.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року на вул. Миколайчука розпочалося будівництво першого з восьми будинків, де будуть проживати поранені ВПО.

15 грудня того ж року, за участю посла Євросоюзу Катаріни Матернової, була закладена капсула під будівництво першого будинку.

У лютому 2024 року там облаштували фундамент, залили бетон та почали встановлювати будівельні конструкції. Загалом у будинку зможуть мешкати 700 осіб.

Загалом програмою передбачено будівництво 8 житлових будинків, які зведуть за грантові кошти European Union in Ukraine, на яке Європейська комісія виділила 19,5 мільйонів євро.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *