ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові збудують тимчасове житло для поранених військовослужбовців та їх сімей

Ольга Денисяка

|

У Львові на вулиці Миколайчука зведуть 8 соціальних кампусів, у яких будуть жити люди, що потребують реабілітації та є вимушеними переселенцями. Загалом тут зможуть тимчасово мешкати 700 осіб. В кампусах житимуть військовослужбовці та їх сім’ї. Вони проходитимуть наступну стадію реабілітації і отримають можливість соціалізації, пошуку роботи та змогу відновитись після пережитого. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Метою проєкту «Будівництво житлових будинків для розміщення ВПО у м. Львів» є забезпечити військовослужбовців, які фізично постраждали від війни та втратили свої домівки, тимчасовим житлом через спорудження нових будівель чи відновлення пошкоджених муніципальних об’єктів Львова з використанням новітніх технологій за європейськими стандартами.

Проєкт реалізовує місто та фінансує European Union in Ukraine за підтримки Nefco in Ukraine, що виступає програмним менеджером проєкту «Житло для внутрішньо переміщених осіб та відновлення звільнених міст в Україні».

«Зараз триває активна робота з технічними експертами НЕФКО. Узгоджуємо документацію, обговорюємо деталі облаштування прибудинкової території, а також постійно інформуємо мешканців, які живуть поруч, щодо будівництва. Очікується, що на початку жовтня вже буде обрано та оголошено генерального підрядника – компанію, яка займатиметься спорудженням будинків», – зазначив керівник ЛКП «Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Юрій Теліпський.

Програма, що фінансується ЄС, і реалізується містом під управлінням НЕФКО, дозволить постраждалим та сім’ям поранених військовослужбовців отримати нові безпечні домівки для проживання терміном до року часу, допоки вони не адаптуються до нових умов життя.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *