ОСТАННІ НОВИНИ

Слідчі завершили розслідування щодо нардепа Дубневича у справі про розкрадання 2,1 млрд на газі

Маркіян Рой

|

НАБУ та САП завершили розслідування щодо чинного нардепа у справі про незаконне заволодіння природним газом та незаконній реалізації його на суму 2,1 мільярда. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За інформацією Економічної правди, слідство завершено щодо нардепа Ярослава Дубневича від депутатської групи «За майбутнє». Він є шостим підозрюваним у межах цієї справи.

«Як встановило слідство, підконтрольні нардепу підприємства-власники Новояворівської та Новороздольської ТЕЦ (Львівська обл.) уклали низку угод про закупівлю в НАК “Нафтогаз України” природного газу для виробництва тепла для населення (впродовж 2013-2017 років – ЕП). З метою здешевлення опалення для цієї категорії споживачів НАК постачав комерційним ТЕЦ газ за цінами, суттєво нижчими за ринкові», – йдеться в повідомленні.

Після заволодіння газом, підприємства пустили його на виробництво електроенергії, яку надалі реалізували за ринковою ціною.

Як повідомляють, унаслідок злочинних дій прибутковість виробництва електроенергії Новояворівською та Новороздільською ТЕЦ у деякі періоди перевищувала 100% (проти 3-5%, закладених в тариф Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг на підставі поданих вказаними ТЕЦ документів та обґрунтувань).

Надалі нардеп легалізовував отримані надприбутки через ТОВ та компаній-нерезидентів, зокрема зареєстрованих у Кіпрській Республіці та на Маршаллових Островах, які пізніше потрапляли до України як інвестиції у Львівську область.

Нагадаємо, 54-річного Ярослава Дубневича обвинувачують у заволодінні 93 млн грн «Укрзалізниці». Наразі справу знову розглядають в апеляційній інстанції, наприкінці жовтня ВАКС вимагав примусово доставити нардепа до суду.

У Центрі протидії корупції кажуть, що політик утік з України. 8 жовтня Дубневич перетнув кордон Румунії з Угорщиною, подальше його місцезнаходження невідоме. При цьому як саме він перетнув український кордон, неясно, адже даних про це в системі немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *