ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни обурені надбудовою на Степана Бандери. Що будують

Андрій Котенський

|

У Львові на вулиці Степана Бандери №87 розпочали надбудову нового поверху будинку, що був споруджений за проєктом польського архітектора Анджея Ґоломба у 1892 році, повідомляє Львівський портал.

Фото будівництва, що псує історичний ареал міста опублікували на Гарячій лінії міста, а також на каналі Варта1.

Більшість людей в коментарях обурюються новобуду, дивуються, як на таке могли дати дозвіл та закликають відповідні служби перевірити законність надбудови.

У той же час колишній депутат Львівської міської ради Любомир Босаневич, який називає себе керівником проекту реконструкції будівлі по вул. С. Бандери, 87, повідомив, що будівництво законне і на реконструкцію даної нежитлової будівлі отримано містобудівні умови та обмеження.

«10 листопада 2022 року нам видано дозвіл на виконання будівельних робіт. Всі роботи виконуються згідно проекту. Також, принципово для власників, замовників та підрядників реконструкції даного обʼєкта є збереження історичних фасадів та історичної автентичності будівлі. Даний обʼєкт не є памʼяткою архітектури, але після завершення ремонтиних робіт, точно буде, родзинкою даної вулиці. Щиро дякуємо за активну громадську позицію та любов до нашого міста, ми також його любимо і діємо виключно в межах чинного законодавства та дозвільних документів. Якщо є питання звертайтесь. Ми надамо всі пояснення і копії документів всім уповноваженим особам», – запевнив він.

Що будують

Раніше Львівський портал повідомляв, що у квітні 2021 року виконавчий комітет Львівської міськради погодив перебудову нежитлового 3-поверхового будинку на вул. Степана Бандери, 87 під офіси. Тут збираються підняти дах та облаштувати підземний поверх.

Містобудівні умови та обмеження на реконструкцію нежитлового будинку на вул. Степана Бандери, 87 під офіси видали ТзОВ «Гранд-палац».

Своїм рішенням виконком також встановив, що висота будівлі після реконструкції не повинна перевищувати 20,5 м. Після завершення всіх робіт площа будинку становитиме майже 1700 м кв.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Гранд-палац» було зареєстроване за місцем майбутньої реставрації й існує з кінця 2019 року. Його засновницями є мешканка Сокільників Світлана Дорош та жителька Оброшиного Юлія Кондрат.

Обом жінкам також належить ТзОВ «Вест-хорс», яке займається наданням в оренду й експлуатацію нерухомості.

За тією ж адресою також зареєстрована компанія, яка раніше була кінцевим бенефіціаром ТзОВ «Гранд-палац», ТзОВ «Львівські архітектурні традиції». Засновницею, бенефіціаркою та керівницею останньої є Соломія Гірняк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *