ОСТАННІ НОВИНИ

Джо Байден прокоментував наступ Сил оборони на Курщині

Маркіян Рой

|

Президент США Джо Байден вперше прокоментував наступ України на Курську область Росії і заявив, що ця атака ставить очільника РФ Володимира Путіна перед «справжньою дилемою». Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Reuters.

«Це створює справжню дилему для Путіна, і ми тримали прямий контакт, постійний контакт з українцями. Це все, що я скажу про це, поки наступ триває», – повідомив Байден.

Передісторія

6 серпня 2024 року, росіяни повідомили про спроби України прорватися на територію Курської області. Того ж дня ЗСУ декількома групами перейшли російсько-український кордон на території Суджанського і Кореневського районів терористичної РФ.

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW), підтвердили просування українських військ до 10 кілометрів углиб російської Курської області.

7 серпня 2024 року стало відомо, що ЗСУ контролюють відразу кілька населених пунків і просунулись вглиб до 15 км.

За даними Bloomberg, збройні сили України прорвали дві лінії фортифікації на Курщині, які коштували Росії 15 мільярдів рублів.

8 серпня Міноборони рф визнало просування українських військових у двох районах Курської області РФ і заявило, що перекинуло до кордону резерви й обстрілює ЗСУ з авіації.

Диктатор терористичної росії Владімір Путін назвав ситуацію в Курській області «провокацією». У США вказали на іронічність заяви Путіна.

8 серпня головнокомандувач Олександр Сирський опублікував фото підготовки наступу «у вихідному районі», а президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні сказав, що отримав від нього три «результативні» доповіді й вони «саме такі, які потрібні нашій державі зараз».

9 серпня ЗСУ опублікували відео, що засвідчує їхню присутність у курській області.

У Брянській, Курській та Бєлгородській областях росії оголосили режим контртерористичної операції.

Кремль, ймовірно, вирішив оголосити контртерористичну операцію, а не воєнний стан,  щоб применшити масштаби вторгнення в Курську область і запобігти паніці або негативній реакції всередині країни.

12 серпня 2024 року стало відомо, що ЗСУ взяли під контроль 28 населених пунктів у Курській області.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському, що під контролем України перебуває 74 населених пункти Курської області РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *